Links

Aanval op clubrecord Olympische Estafette mislukt

Geschreven door: frank op Zaterdag 31 Augustus 2002, 10167 keer bekeken

Bij de vierde wedstrijd van het IJsseldelta Open Baancircuit op donderdag 29 augustus jl. in Meppel heeft een kwartet PEC’ers tevergeefs gepoogd het clubrecord op de Olympische Estafette te verbeteren. Harold van Riessen, Richard Herpel, Henry Hulst en Marc van der Worp liepen resp. 800m, 400m, 200m en 200m. Met hun eindtijd van 3m48s bleven ze 4 seconden verwijderd van het clubrecord, dat nog stamt uit 1952.
Het viertal had er van tevoren eigenlijk op gerekend dat ze het clubrecord probleemloos zouden kunnen verbeteren. Alleen toen wisten ze nog niet dat de laatste afstand 200m bedraagt en geen 100m. Onze clubgenoten werden overigens afgetroefd door een gelegenheidsteam van av De Sprinter. De finish was bijzonder spannend, maar Marc kon de opgelopen achterstand net niet meer goed maken.

Kevin Woldberg wierp de speer op gewone loopschoenen naar een mooi pr afstand van 47.17m. B-juniore Marlinda Schutte kwam op hetzelfde onderdeel tot een afstand van 26.74m. Daarmee is Marlinda voorlopig de enige PEC’er met riant uitzicht op een overwinning op een circuitonderdeel.
Jan Kuis mocht weer twee punten aan zijn totaal op de PEC jaarrecordranglijst toevoegen en lijkt serieus aanspraak te gaan maken op de overwinning. Hij stootte de kogel naar een uitstekende afstand van 13.13m en bleef slechts 57cm van zijn pr verwijderd.
Op het verspringen bij de mannen was een verbeten strijd om de punten gaande. Henry Hulst trekt nu nog aan het langste eind, maar moest met een sprong van 6.49m wel terrein prijs geven op zijn leermeester Marc van der Worp. Marc zette een afstand neer van 6.78m en voert daarmee de druk op op klassementsleider Henry, Richard Herpel en Frank Koopmans. De eindoverwinning lijkt in ieder geval een Zwolse te gaan worden.

Ook deze vierde IJsseldelta Open Baancircuit wedstrijd werd gekenmerkt door het gezeliige karakter. In Zwolle zal op zaterdag 14 september de afsluitende vijfde “finalewedstrijd” georganiseerd worden. Aansluitend vindt op atletiekbaan “Wim Peters” een daverend eindfeest plaats. Dus doe mee, help mee of kom gewoon kijken. Laten we er met zijn allen iets moois van maken!


Bijlagen