Links

Kogelslingeren op vrijdag

Geschreven door: WOC op Dinsdag 21 Juli 2015, 2750 keer bekeken

Voor de 4de maal dit jaar een werpavond met kogelslingeren. DIT MAAL OP VRIJDAGAVOND. Voor een aantal deelnemers nog even het ideale moment vlak voor het Nederlands Kampioenschap Senioren. Dat is ook te zien aan de deelnemerslijst, met bijna 30 deelnemers, waarvan circa helft deelneemt aan het NK volgende week.

Bij de dames staat bijvoorbeeld de gehele top 3 in de cirkel, bij de mannen zijn er ook al 5 NK deelnemers. Vanwege de aanloop naar het NK is er ook een discusonderdeel toegevoegd, Erik Cadée zal zeker een poging doen zijn kersverse baanrecord van 64.35 nog iets verder te stellen. Toch, verwachting willen we niet te hoog leggen, de wind is beperkt rond 6pm, draait van oost naar zuid. Naast Erik zijn er nog 5 NK deelnemers in de ring te vinden hier. De discuswerp wedstrijd zal geen aanpassing betekenen voor degene die al vaker deelneemt aan kogelslingeren. Dat start om 1900 uur.

3 ONDERDELEN:

17.45 Discuswerpen, deelname op basis van invitatie. 

18.45 Clubthrow, met NR houder 13.01 Marielle Boers. Ze heeft de inschrijvingslimiet voor het wereldkampioenschap (13m00 maar  atletiekunie limiet is 15m82).

19:00 Kogelslingeren,  2 sectoren.

Voorlopige deelnemerslijst (en op de avond met live uitslagen)

Voor de kogelslingerwedstrijd gaarne aan melden tot 2 dagen voor de wedstrijddatum.  woc@avpec1910.nl

De discuswedstrijd gaat vooraf aan het hoofdprogramma kogelslingeren. 17:45 start het inwerpen, kooi afhankelijk van wind op vrijdag ter plaatse, de wind is aan het draaien vanwege een front dat aankomt.

Voor discuswerpen aanmelden is niet meer mogelijk. Het gewenste aantal mensen voor het specifieke wedstrijddoel is bereikt. De WK limiet is 65m, de OS limiet is 66m bij de heren. 
Voor Kogelslingeren is de WK limiet voor heren 76m, voor dames 71m.

Windverwachting