Links

Baanloop 5km/ 10 september editite

Geschreven door: WOC Recratielopen op Dinsdag 01 September 2015, 3412 keer bekeken

De tweede donderdag in de maand wordt er in de maanden september, oktober, november, december, maart, april en mei een baanloop gehouden over 5km. Met chip. De loop is welliswaar een recreatieve loop maar wel met een gecertificeerde afstand. 

Elke deelnemer krijgt een chip op de schoen, en bij elke passage wordt de tijd vastgelegd. Het is een baanloop, na 12,5 rondjes is de laatste registratie en is de uitslag direct bekend. De uitslag met rondetijden wordt geprint en in het clubhuis neergelegd.

Gezien het groot aantal deelnemers tijdens de laatste 3 baanlopen heeft de Organisatie besloten om in 2 groepen te gaan lopen.

De lopers met een verwachte eindtijd onder de 20 minuten starten om 19:40 uur. Om 20:05 gaan dan de lopers met een verwachte eindtijd van  20 minuten of daarboven van start. Verzoek blijf aan een ieder om zuinig te lopen, loop niet naast elkaar. Dat is prettiger voor opkomende snelle lopers van achter, en je kan je goed concentreren op je racetempo. Wil je oplopen met iemand anders, wissel het kopwerk af.

Elke deelnemer krijgt een chip op de schoen, en bij elke passage wordt de tijd vastgelegd. Doe de chip aan de rechterschoen. Het is een baanloop, na 12,5 rondjes is de laatste registratie en is de uitslag direct bekend. Loop zowel bij de doorkomst als bij de finish over de mat, anders is er geen tijd vastgelegd!

Zowel tussentijden als eindtijd zijn zichtbaar via een app op de mobiel of tablet.  Met de chip is het makkelijk te zien hoe vlak je kan lopen.  Rondetijden worden door de speaker aangegeven aan passerende (groepjes) van lopers.

Inschrijving is mogelijk vanaf 7 uur in het clubhuis aan de Urksteeg 1, Zwolle.

Deelname baanloop is €2,-(ledenprijs) €3,-(niet-leden).

Nieuw tijdregistratiesysteem
Dit jaar wordt de tijdregistratie gedaan met de Ipico-chip, deze chip wordt door de organisatie ter beschikking gesteld (er worden dus geen extra kosten voor in rekening gebracht). Je ontvangt de chip tegelijk met je startnummer. De organisatie neemt direct na de finish de chip weer in. Er staan vrijwilligers klaar om assistentie te verlenen.

Hoe word ik geregisteerd ?
De chip is een vederlicht systeem die aan de loopschoen wordt bevestigd. Elke chip bevat een unieke code. Deze code wordt ‘gelezen’ door dunne antennematten op de weg, voorzien van bijbehorende tijd en doorgegeven aan de centrale computer van de timer/organisatie. Hier worden codes, tijden, startnummers en persoonsgegevens samengebracht en kan snel en goed een uitslag opgemaakt worden.

Hoe bevestig ik mijn chip ?
Bij het startnummer ontvangt je ook je chip, deze kan met de bijgeleverde tie-wrap gemakkelijk aan de schoen worden bevestigd, natuurlijk is het ook mogelijk de chip middels de veters aan de schoen te bevestigen, dit heeft echter niet de voorkeur omdat de chip na afloop weer ingeleverd dient te worden.

Inleveren van de chips ?
De chips worden direct na de finish verzameld door vrijwilligers van de organisatie.  Deze zullen in het finish gebied staan en kunnen de chip op een snelle manier van je schoen halen.

Chip niet ingeleverd ?
Wanneer de chip op de dag van het evenement niet wordt ingeleverd wordt een bedrag van € 5,- in rekening gebracht