Links

Wim Petersloop

Geschreven door: WOC Recreatielopen op Zaterdag 24 Oktober 2015, 4554 keer bekeken

Atletiekvereniging PEC 1910 organiseert zondag 25 oktober de Wim Petersloop, de 1e zondagochtend recreatieloop van AV PEC1910 in het winterseizoen 2015 / 2016. Deelname aan deze lopen staat open voor iedereen en inschrijving kan vlak van tevoren.

Dit weekend gaat de klok een uur achteruit. Denk eraan dat we starten op wintertijden!

1.5 en 3km: om 10 uur 30.
Doorgaans het terrein van de jeugd, ook de junioren van PEC lopen deze afstand. Het is een pittig rondje en het tempo ligt zeker op de 3km hoog. De 1,5km is ook voor jonge jeugdigen, samen met vader of moeder het rondje doen.

De 5km, 10km en 15km:
Honderd tot honderdvijftig lopers wagen zich om 11 uur aan 1 of meerdere rondjes buiten om de atletiekbaan. De groep duikt enthousiast Holterbroek in, loopt door het park, pakt de eerste dijk en daar is de eerste km al. Dan gaat dan richting Westerveld. Een tunneltje onder de weg door, geen last van het verkeer, een mooie asfaltweg. Langs de roeivereniging, en de tweede km zit erop. Dan richting de bocht bij het bos, geen angst, geen bult, juist de weg naar beneden mag genomen worden. Een lichte grindsteen zal knarsen bij de veelheid lopers. De hele weg aflopen, aan het eind naar links en dan is er al de 3km. Dan snel uit het bos, de Kolksteeg op. Daar de eerste naar rechts, het hek is open. De Urksteeg op. Halverwege ligt het 4km punt, dan door, over het boerenerf, naar de baan, de baan op, een rondje op de atletiekbaan en de finish is er al weer.
De tijd van elke ronde wordt gemeten, de uitslagen worden gemeten met een chip die aan de schoenen bevestigd wordt. Er is een netto start: uw starttijd begint pas te lopen wanneer u de startlijn passeert.

In het clubhuis op de atletiekbaan aan de Urksteeg kan zondagochtend vanaf 9.30 uur ingeschreven worden. Het inschrijfgeld voor de 1,5 en 3 kilometer is 2,00 euro en voor de andere afstanden  4 euro voor Leden (Niet-Leden betalen 1,- extra voor de huur van de chip)
Er kan op verschillende afstanden gestart worden. Zondag is het eerste startschot op de atletiekbaan Wim Peters voor de 1,5km en 3km meter om 10.30 uur. De lopers voor de 5,10 en 15 kilometer gaan om 11.00 uur van start.
Na afloop van de wedstrijd ontvangen de deelnemers na inlevering van hun startnummer een gratis consumptie.


Bijlagen