Links

Regen van podiumplaatsen Hattem en Elburg

Geschreven door: webredactie op Maandag 02 Mei 2016, 1929 keer bekeken

Op Koningsdag vonden in de regio traditioneel 2 wedstrijden plaats, de Stadsloop in Hattem en de Wallenloop te Elburg. In beide lopen vielen successen te melden. Met het weer viel het mee, wat de verwachte regen betreft: het regende podiumplaatsen.

In Hattem was het Sander Kloosterziel die de winst overall greep op de 5 km, na nota bene een fikse val op het bochtige en met klinkertjes belegde parcours, in 17.07, gevolgd kort daarop door Ben van Boven in 17.18. Bij de veteranen liep vader Kloosterziel naar een keurige 2e plaats in 19.10. 
Bij de dames liep de 12jarige Tessa Harbrink tussen de seniordames mee, naar een prachtige 2e plaats, in 23.41! Tenslotte was het moeder Kloosterziel die nog eens bij de veteraandames naar de winst liep in 21.38.
Iets verderop in de uitslag maar nog keurig in de top 10 liep Wilco Hermens naar 19,34, 9e plaats.
 

In Elburg waren het Jan Willem Davidse en Mike Kleinllugtebeld die, ondanks het bezoek van het koninklijk paar aan Zwolle, de Zwolsche PEC-kleuren kwamen verdedigen. Op het parcours in Elburg stond erg veel wind en mede door een keerpunt in de ronde, en het moeten beklimmen van diverse wallen, was het zwaar. Jan Willem eindigde na zaterdag in Ermelo wederom op de 3e plaats, dit keer op de 10km heren 40-49, in 37.28 bruto. Mike liet zien vlot te herstellen van de Rotterdam marathon, door netjes op plek 5 te eindigen op de 5 km, in 20.07.