Links

MILA-GROEP VAN START MET NIEUW BEGELEIDINGSTEAM

Geschreven door: op Vrijdag 29 September 2017, 2643 keer bekeken

De Mila-groep voor  C/D-junioren en de Mila-groep voor A/B-junioren en senioren, zijn van start gegaan met een nieuw begeleidingsteam. Het team bestaat uit Ben van Boven, Lars van Surksum en Lindy Burgman.

Ben van Boven was al trainer van de groep voor A/B-junioren en senioren en blijft dat. Ben traint momenteel nog dagelijks en probeert  nog steeds zijn prestaties te verbeteren. Hij richt zich op de  middenafstand (800/1500).  Daarnaast is ben trainer/coach bij het Centre for Sport & Education.  Talentvolle hardlopers kunnen hier met goede begeleiding de hardloopsport  en school prima combineren. Dit maakt het trainen makkelijker.  Ook is hij werkzaam in de hardloopwinkel Lopers Company aan het Gasthuisplein in Zwolle. 

Lars van Surksum is vanaf nu de trainer van de C/D-junioren, die tot voor kort training kregen van Paul Floor. Paul Floor heeft besloten te stoppen als trainer en geeft daarom het stokje over aan Lars. Lars heeft al ervaring met het trainen van deze categorie, doordat hij al trainer was van de meerkampgroep. Na de clubkampioenschappen stopt hij daar mee en richt hij zich volledig op de Mila-groep. Lars heeft afgelopen seizoen 2016-2017 zelf in de groep van Ben getraind. Lars blijft ook nu als loper actief. Onlangs is hij begonnen aan het tweede jaar van zijn studie psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarnaast volgt hij een trainersopleiding met als doel het certificaat Looptrainer niveau 3 te behalen.

Lindy Burgman is oud-P.E.C atlete. Zij heeft meerdere zilveren medailles behaald op nationale kampioenschappen. Ze heeft nog steeds meerdere clubrecords op haar naam staan uit de tijd dat ze nog uitkwam voor a.v. P.E.C. 1910. Lindy heeft onder andere getraind bij (oud) bondscoaches Honore Hoedt, Grete Koens en Bram Wassenaar. Ziekte heeft zeven jaar geleden helaas een einde gemaakt aan haar loopcarriere. Onlangs is Lindy teruggekeerd naar Zwolle. Zij zet haar ervaring als atlete en de kennis die zij als afgestudeerd bewegingswetenschapper in huis heeft, graag in om de MiLa bij a.v. P.E.C. 1910 op een hoger en professioneler plan te brengen.

Dat laatste is precies wat de ambitie is van dit begeleiderstrio. De focus bij de beide Mila-groepen (en met name bij de groep van Ben) is prestatieverbetering. Het trio is er echter van overtuigd dat plezier in het lopen daarvoor een noodzakelijke factor is. De trainingsgroep van Honore Hoedt is het bewijs dat trainen op topniveau enerzijds en plezier en een relaxte sfeer anderzijds, hand in hand kunnen gaan. Ben, Lars en Lindy willen de Mila bij  a.v. P.E.C. 1910 op een structureel hoger niveau brengen, door al bij de jeugd te kiezen voor een nauwgezette aanpak. Ben en Lars voorzien de atleten van uitgekiende trainingsschema's waaraan een periodisering ten grondslag ligt. Samen met de atleten zal worden bekeken voor welke afstanden zij het meeste talent lijken te hebben en op welke afstanden zij als senior wensen uit te komen. Zo kan nu al een trainingsopbouw worden gekozen die past bij die ambitie. De atleten zullen met regelmaat worden getest en hun ontwikkeling zal nauwgezet worden gevolgd, zodat tijdig kan worden bijgestuurd. Daarnaast zal aan talentscouting worden gedaan onder ongebonden lopers. Lindy zal zich met name bezig houden met de talentherkenning en talentontwikkeling. Haar coaching zal trainingoverstijgend zijn. Naar individuele behoefte zal zij atleten bijvoorbeeld ook coachen bij het omgaan met wedstrijdspanning, voedingsissues rondom een wedstrijd en wedstrijdtactiek.

Ouders en atleten zijn tijdens een informatieavond bijgepraat over deze aanpak. Afgelopen zaterdag hebben de beide groepen gezamenlijk een bostraining afgewerkt bij sportaccommodatie de Pelikaan. Met de wegtrekkende mist en doorbrekende zon leverde dat mooie plaatsjes op. Jan Burgman (ja inderdaad de vader van) was zo aardig deze mooie plaatjes voor ons vast te leggen.

Morgen zal de groep van Ben & Lars afreizen naar Arnhem om daar in Warnsborn mee te trainen met en vooral inspiratie op te doen bij de toptalenten van Honore Hoedt. Menig topatleet heeft op het inmiddels beroemde Warnsborn-rondje zijn voetsporen achtergelaten. Voetsporen waarvan ook 'onze' Mila-atleten dromen erin te treden.

Komende tijd zullen Ben, Lars en Lindy de mogelijkheden gaan verkennen om beschikking te krijgen over extra faciliteiten en meetapparatuur om hun ambitieuze doelen te verwezenlijken. Denk jij hen daarbij te kunnen helpen? Dan horen zij dat graag! U kunt daarvoor contact opnemen met benvanboven@hotmail.com 

Of ken jij iemand die misschien wel talent heeft voor hardlopen en eens wil ontdekken of dit iets voor hem/haar is? Mail naar benvanboven@hotmail.com