Links

PEC-atleten testen EK crossparcours

Geschreven door: op Woensdag 29 November 2017 10:30, 1240 keer bekeken


Eind 2018 zal Tilburg, net als in 2005, de Europese top verwelkomen voor de 25
ste editie van het EK cross. Het EK parcours loopt door Safaripark Beekse Bergen. Daarom was het strijdtoneel van de Warandeloop dit jaar verhuisd van het Warandebos naar het safaripark. Een aantal PEC-atleten is aan de start verschenen van deze eerste cross van het nationale crosscircuit en hadden daarmee het voorrecht het EK parcours uit te testen.

De hoogste klassering op dit modderige parcours werd behaald door Thomas van Laar. Hij werd knap 15
e op de korte cross mannen. In dezelfde wedstrijd liep ook Lars van Surksum een sterke race. Hij finishte zo’n dertig seconden achter Thomas als 66ste. De combinatie van dit tijdsverschil en verschil in klassering laat wel zien hoe compact dit sterke veld was! Sander Kloosterziel liep vorige week nog naar een mooie klassering op de 7 km van de Zevenheuvelennacht, maar had deze zondag moeite op het modderige parcours. Hij moest genoegen nemen met een 75ste plaats. Stan Ruessink hoefde in zijn tweede cross maar drie plaatsen toe te geven op Sander.Julia Eisen liet zien dat zij goed in staat was de teleurstelling van de vorige wedstrijd achter zich te laten. Zij liep bij de B-meisjes in een solide race naar de 22ste plaats en finishte daarmee keurig in de middenmoot van deze wedstrijd op nationaal niveau. Ook Minke Nijhuis is van start gegaan bij de B-meisjes, maar tot haar grote teleurstelling moest zij de strijd al snel staken doordat de enkelblessure weer opspeelde.

Bij de B-jongens stal Bas de Jong weer de PEC-show door als 24ste te eindigen. Hij won van concurrenten die hij eerder voor zich moest dulden. Daarmee heeft Bas laten zien dat hij mooie progressie boekt. In de schaduw van Bas liep ook Jarno Jansen een erg goede race. Hij loopt nog maar kort wedstrijden en moet dan ook nog leren het juiste tempo te vinden. Hij startte daardoor wat behouden, maar zorgde gaande weg de race voor een sterke opmars. Zo wist hij naar een 61ste plaats te lopen. Daan Veenhuizen eindigde net als Sander op een 75ste plaats en kijkt met gemengde gevoelens terug op het verloop van zijn race. Doordat hij ziek is geweest, heeft hij in de aanloop naar de wedstrijd minder kunnen trainen. Bij David Prins duurde het even voordat hij echt lekker in de wedstrijd zat en daardoor moest hij genoegen nemen met de 79ste plaats. Toch kan ook David volgend jaar met opgeheven hoofd vertellen dat hij al eens op dit EK-cross parcours heeft mogen lopen.Na dit nationale avontuur in het safaripark zullen de MiLa-atleten zaterdag 9 december in Epe weer de strijd aangaan met de regionale crosstop.