Links

Thomas Reining en Julia Eisen winnen Gelders-Overijsselse Cross in Epe

Geschreven door: Lindy Burgman op Zondag 10 December 2017, 1965 keer bekeken

PEC-atleten Thomas Reining en Julia Eisen boekten zaterdag 9 december 2017 beiden een overwinning bij de tweede wedstrijd van de Gelderse-Overijsselse Crosscompetitie.  Een wit winters landschap in Epe was het decor waarin deze atleten hun kunsten vertoonden.

Thomas ging zoals verwacht goed van start. Na de eerste ronde van 1.000 meter wist hij in het mulle zand op een zware heuvel een gat te slaan met de rest van het veld. Met een soepele tred bouwde hij in de tweede ronde van 1.500 meter, zijn voorsprong geleidelijk aan uit naar ruim een halve minuut. Zo pakte Thomas met groot machtsvertoon de winst bij de junioren C. “Dit was het vooropgezette plan. Met mijn trainer (Lars van Surksum) had ik afgesproken dat ik de eerste ronde bij andere atleten zou blijven lopen en daarna zou versnellen. Dat pakte goed uit”, vertelde Thomas lachend na afloop van de wedstrijd. Een nat, glad en heuvelachtig parcours zoals vandaag, ligt Thomas wel. “Het liefst loop ik op een zwaar parcours. Ik heb het idee dat ik daar juist mijn voordeel mee kan doen”, zo verklaarde hij. In dezelfde categorie liep Sverre Oosterhaar zijn eerste crosswedstrijd. In een goed opgebouwde race liep hij naar een mooie vijfde plaats.

Julia Eisen pakte de winst bij de meisjes B en bleef zelfs alle A-meisjes voor die in dezelfde wedstrijd liepen. Lange tijd liep Juli tweede achter een A-meisje, maar mede door haar ijzersterke wil om te winnen, wist zij in de eindsprint ook nipt de overall winst te pakken. “Ik voelde mijn knieën wel wat, maar ik dacht: doorgaan!”, zo sprak de blije Julia na afloop. De tweede plaats bij de B-meisjes was voor PEC-atlete Danique Bosgoed. Daarmee liep zij een knap debuut op de cross. Suzan Ruitenberg werd zevende.

Een andere knappe prestatie kwam van Julien Jansen. Ook hij debuteerde in Epe op de cross. Julien en een atleet van de Gemzen uit Heerde, liepen samen ruim een minuut uit op de rest van het wedstrijdveld bij de 1e-jaars junioren D. Lange tijd zag het ernaar uit dat Julien de strijd zou winnen, maar kort voor de finish verloor hij de koppositie door een val in een gladde bocht. Desondanks heeft Julien zich met deze prestatie goed op de kaart gezet. In diezelfde wedstrijd liep Lukas Smit naar een verdienstelijke vierde plaats op de voet gevolgd door Boyd Steur. Thijs ter Maat werd negende. Olaf Souren werd net achter Thijs tiende.

Ids Peenstra en Olivier van Benthem deden bij de Jongens D-2e jaars aan stuivertje wisselen. Uiteindelijk wist Ids Oliver drie seconden voor te blijven.

Tessa Harbrink liet zien op dit parcours goed uit de voeten te kunnen en liep de hele wedstrijd goed voorin mee. Ze wist de derde plek te bemachtigen bij de C-meisjes. Joanne Lehr had het vandaag zichtbaar zwaar, maar hield zich toch goed staande. Ze werd zesde. Mandy Hansma wist de zevende plek voor zich op te eisen. Indy Sasso boekte met de negende plek twee plaatsen wins ten opzichte van de vorige cross.

Lars van Surksum leverde de beste prestatie bij de senioren mannen korte cross. Lars is een echte crosser en liep dan ook goed van voren mee. Hij werd vierde. Hoewel Stan Ruessink het zwaar vond, liep hij toch een sterke wedstrijd en eindigde hij op een mooie achtste plaats. 400/800 meterloper Tim van Noord toonde karakter door als A-junior op dit natte crossparcours de strijd aan te gaan met de senioren. Hij werd twaalfde.

Bas de Jong, winnaar van de eerste cross van de crosscompetitie, had het vandaag zwaar op de heuvels in het bos in Epe. Hij liep lange tijd vooraan maar in het laatste gedeelte moest hij twee andere B-junioren laten passeren. “Hij moet niet vergeten dat hij net griep heeft gehad”, merkte trainer Ben van Boven terecht op. “Ik had het zo koud! Op naar mijn volgende wedstrijd in het warme Dubai!”, was de reactie van Bas nadat hij was finisht. Michiel Schouten en Giel Meijer liepen in dezelfde wedstrijd naar de zevende en tiende plaats. 

UITSLAGEN >>>


Bijlagen